Átaludt éjszakák könyv • Válasz a gyakori kérdésekre

Válasz a gyakori kérdésekre


Szoptatós babáknál is működik?


Igen. Én mindkét gyermekemet szoptat­tam. A hozzá­táplálás meg­kez­déséig gyerme­keim csak anya­tejet kaptak. DE…

Tudom, hogy ezen a téren (is) elég külön­bözőek vagyunk, és nagyon eltérőek lehetnek az igények. Ez termé­szetes. Lehet, hogy az általam javasolt út számodra nem mindig járható. Az önálló alvás elő­segítése azonban ennél össze­tettebb, és nem csak az etetés van rá hatással…


Az önálló alvás nem az ideg­rendszer fejlettségétől függ?


Valóban nagyon sok múlik az ideg­rendszer fejlett­ségén. És senki sem mondja, hogy egy kisbabát meg KELLENE tanítani az önálló alvásra. Egyáltalán nem kell, de MEG LEHET.

Vida Ágnes baba­pszichológus egyik cikkében azt írja: „Az önálló alvás tanult képesség.” Anyaként nagyon sok múlik rajtad! Te határozod meg az alvási, altatási szokása­itokat. És ha azt szeretnéd, hogy kis­babád minél hamarabb átaludja az éjsza­kákat, akkor cél­szerű a kezdetektől oda­figyelni néhány apróságra…


Kisbabám már fél éves. Ilyenkor is segíthet a könyv?


A legjobb, amikor egy anyuka a kezde­tektől oda tud figyelni az alvással, altatással kapcso­latos szokások kiala­kítására. 6-8 hetes kor felett kezdenek rögzülni a szokások egy kisbaba életében, melyeken később egyre nehezebb változ­tatni. Ettől függet­lenül több anyuka is el­olvasta a könyvet, akinek már picit nagyobb volt a kis­babája, és még így is tudták vala­mennyire haszno­sítani az olvasottakat.

De tény, hogy a könyv útmuta­tásait leg­jobban a nemrég szült anyukák tudják használni.


Első gyermekem rögtön átaludta az éjszakákat. A második meg nagyon rossz alvó, pedig semmit sem csinálok másképp...


Vannak babák, akik eleve jó alvók, s szinte mindegy, mit teszünk, jó alvók lesznek. 🙂

Aztán vannak olyan babák, akiknél jobban számít, mit hogyan csiná­lunk, s ilyenkor bizony már rajtunk múlik, mennyire tudjuk a jobb alvás felé segíteni őket. A könyv ilyen ese­tekben különösen nagy segítség lehet.


Millió és egy tanács van a neten baba alvással kapcsolatban. Minek nekem még egy könyv?


Az internet előnye egyben a hátránya is. A neten minden IS meg­található... 😂

A könyvben meg­mutatom, ebből a millió egy tanács­ból, melyik a tényle­gesen működő­képes.

Mindkét gyerme­kemnél sikerült úgy alakí­tani az éjsza­kákat, hogy két hónapos koruktól 8-10 órát aludtak egyben, evés nélkül. (Termé­szetesen sírás nélkül. Ha szükségük volt rám, mindig ott voltam!) És azért írtam meg ezt a könyvet, mert azt láttam, hogy ezen a terü­leten – konkrét tapasz­tala­tok alap­ján – valóban tudok újat mon­dani, és más anyu­kák­nak segí­teni.


„Nagyon jól összeszedett könyv, és szakmai szemmel nézve is megfelelő. Kifejezetten jó lehet újdonsült anyukáknak arra, hogy megelőzzék a későbbi rossz szokások kialakulását.”

Vida Ágnes
babapszichológus
www.kismamablog.hu


Átaludt éjszakák – Önálló alvás 12 lépésben – Hogyan tudjuk kisbabánkat hozzásegíteni ahhoz, hogy átaludja az éjszakákat?


Átaludt éjszakák

© Harmonia Co.
Átaludt éjszakák könyvSzakértői véleményekOlvasói véleményekVálasz a gyakori kérdésekre
Kisbaba alvásigénye
KapcsolatAdatvédelmi tájékoztatóÁSZF

Átaludt éjszakák – Hogyan tudjuk kisbabánkat hozzásegíteni ahhoz, hogy átaludja az éjszakákat?