„Nagyon jól összeszedett könyv, és szakmai szemmel nézve is megfelelő. Kifejezetten jó lehet újdonsült anyukáknak arra, hogy megelőzzék a későbbi rossz szokások kialakulását.”

Vida Ágnes
babapszichológus
www.kismamablog.hu

Legfőbb szempont

Ami nem jó a babának,
az nem lehet jó az anyának sem.


Az önálló alvást kizárólag bababarát megközelítéssel segítjük. (Nem úgy, hogy „majd csak álomba sírja magát”!)

Mire számíthatsz?

Ha megfontolod a könyvben leírtakat…

Kisbabád
  • megtanul egyedül elaludni;
  • hamarabb alussza át az éjszakákat;
  • alvása nyugodtabb lesz;
  • kipihentebben ébred.
És Te?
  • Te is többet alhatsz.
  • Nem leszel fáradt, kimerült.
  • A napod nem csak altatásból fog állni.
  • Több időd és energiád lesz saját magadra, a családodra és a barátaidra.
  • Kiélvezheted az anyaság minden pillanatát!

Mit kapsz a könyvből?

Önálló alvás segítése

12 lépésben végigkövetheted, hogyan lehet egy kisbabát hozzásegíteni ahhoz, hogy minél jobb alvó legyen, majd végül átaludja az éjszakákat. (Mindezt bababarát módon, sírni hagyás nélkül!)

Altatási tippek

Megtudhatod, hogyan lehet elkerülni a rossz szokások kialakulását, és mit tehetünk, hogy az altatás minél könnyebben és gyorsabban menjen. (Ideális esetben egy kisbabát nem kell altatni, csak lefektetni. A könyvből megtudhatod, hogyan lehet ezt elérni.)

Nehézségek kezelése

Még a legjobban alvó babáknál is lesznek zaklatottabb időszakok (jön a foga, megfázott, rosszat álmodott, stb.). A könyvből gyakorlatias tippeket kapsz, ilyen esetben miket lehet tenni.

Nyugodt alvás

Megismerhetsz néhány jól bevált „trükköt”, hogyan és mivel lehet leginkább a nyugodt alvást elősegíteni.

„Nagyon jól összefoglalja a lényeget az altatás témakörben, ami összefügg szorosan a gyermekneveléssel és a gyermekünkkel való kapcsolatunkkal.”

Olasz Katalin
védőnő

„Anyaként és védőnőként is jó szívvel ajánlom Varga Xénia írását. Nem tankönyv vagy unalmas tanulmány, hanem hétköznapi, jól használható értékes tapasztalat. Az átaludt éjszakák meghatározzák a mindennapok minőségét, élvezhetőségét.

Ez a kis könyv nem csak az alvás területén lehet jó iránytű, hanem abban is, hogyan kezeljük a babagondozás, gyereknevelés alapvető kérdéseit. Határozott cél és megfelelő ismeretek, rugalmasan, szeretettel alkalmazva. Ez a siker és a jó alvás receptje – kisbabával is.”

Kaposi Melinda
védőnő

Miért írtam ezt a könyvet?

Szia!

Varga Xénia vagyok, két pici gyermek édesanyja.

Az Átaludt éjszakák az eddig megjelent harmadik könyvem.

Kislányommal
Kisfiammal

Nem vagyok orvos, védőnő vagy alvás­szakértő. Anya vagyok, tele kérdésekkel és bizony­talan­sá­gok­kal.

Ugyanakkor mondhatom, hogy az önálló alvás elősegítésében – újszülött kortól kezdve – valamit jól csináltam.

Mindkét gyermekemnél sikerült úgy alakítanom az éjszakákat, hogy két hónapos koruktól 8-10 órát aludtak egyben, evés nélkül.

(Természetesen mindezt sírás nélkül. Ha szükségük volt rám, mindig ott voltam!)

Miután második gyermekem is igen hamar átaludta az éjszakákat, már tudtam, hogy nem csak a szerencsének köszönhetem, hogy gyermekeim jó alvók lettek, hanem nagyon sok múlott az én hozzá­állásomon.

Sokat beszélgettem más anyukákkal, és láttam, miket csinálok másképp.

És a hangsúly azon van, hogy másképp: szerencsére a gyereknevelés nem matematika, ahol csak egy „helyes megoldás” létezik!

Viszont többen panaszkodtak, hogy fáradtak, kimerültek…

Ez a könyv nekik szól.

Azoknak az anyukáknak, akik szeretnék, ha kisbabájuk jó alvó lenne, és mihamarabb átaludná az éjszakákat. Akik nem szeretnének éjszaka órákat fent lenni vagy hosszasan altatgatni…

Biztosan nem fogok hisztikezelésről vagy rendrakás motivációról könyvet írni. 🙂 Számos terület van, ahol csak igyekszem boldogulni, más anyukáktól tippeket ellesni, taná­csot kérni, és a türelmemet valahogy kordában tartani…

De az önálló alvás segítésében, az átaludt éjszakákban tényleg jó voltam.

És azért írtam meg ezt a könyvet, mert azt láttam, hogy ezen a területen – konkrét tapasztalatok alapján – valóban tudok újat mondani, és más anyukáknak segíteni.

(Amit a számos szakvélemény meg is erősített.)

És még mielőtt valaki azt gondolná, egy anya nem anya, ha nem is éjszakázik…

Hidd el, elkerül­hetetlenül lesznek nehezebb időszakok, olyan éjszakák, amikor nem tudsz, és nem is akarsz nem a gyerme­keddel lenni! Jön a foga, beteg, rosszat álmodott, stb.

De ha korábban hozzá­segítetted őt ahhoz, hogy jó alvó legyen, akkor ezek az időszakok is könnyebbek lesznek, gyorsabban meg tudod őt nyugtatni, és mindketten hamarabb vissza­térhettek a nyugodt alváshoz.

Ha bizonytalan vagy, hogy a könyv Neked való-e, kattints ide, itt megválaszolom az eddig leg­többször felmerült kérdé­seket.

„Könnyen és gyorsan alkalmazható módszerek, nyugodtságot sugárzó olvasmány.”

Baloghné Bartha Edit védőnő

Mit mondanak az anyukák?

Kislányom 8 hetes, és minden éjszaka 3 óránként felsírt az etetés miatt. Azt gondoltam, hogy ez teljesen normális. Ez ment minden egyes éjszaka, én még ilyen fáradt és kimerült soha nem voltam. Férjem is sokszor besegített, a délutáni ritka plusz alvások is, de mégsem tudtam már 8 hete úgy igazán kipihenni magam.

Xénia írását olvasva bevetettem minden tanácsot (hála Istennek ebből már több alapból meg volt) és biztosan állít­hatom, hogy működik! Az első éjszaka kis­lányom egy huzamban este 8-tól hajnali 1-ig aludt és csak akkor sírt fel. A következő éjjel ez már hajnali 4 óra volt. El sem akartam hinni!

Ma éreztem magam először úgy, mint aki aludt is valamicskét. Ezt az írást minden Anyukának olvasnia kellene! Végtelen hála a szerző Anyukának!” – Mária

5/5

Amikor letöltöttem az e-könyvet először meg­lepődtem, hogy milyen rövid. Aztán ahogy elkezdtem olvasni azonnal meg­fogott a szerzőnő kedves és szeretet­teljes stílusa. Elmond­hatom, hogy nagy hatással voltak rám Xénia gondolatai és szerintem elképesz­tően hasznos könyvet írt. […]

Vagyis, ha egy hiteles és független véleményt keresel arról, hogy Xénia tanácsai működnek-e, akkor itt vagyok én, négy kis­gyerekkel. Az igazsághoz hozzá­­tartozik, hogy pár dolgot azért máshogyan csináltunk, mint amit Xénia tanácsol, de nem a lényeges pon­tokban.” – Anyacipő könyvajánló

5/5

Nagyon szuper könyv, tetszett!

Ami miatt ajánlanám: röviden, tömören, érthetően, egy kimerült anya számára is könnyen felfog­ható kis ‘gyorssegély’ a minden­­napokban. Nincsenek megfog­hatatlan részletek, minden “módszer” világos, követ­ke­zetes lépésekben van taglalva, melyekből kedvem szerint válogat­hatok, ami csak szimpa­tikus.

Külön szuper, hogy saját élmények támasztják alá a tanácsokat, ettől kicsit ‘nyitottabb szívvel’ olvassa, hiszi el egy (leendő) anyuka, amiket írsz.

Ehhez azt is hozzá­­­tenném, hogy azzal, hogy finoman emlékeztetsz arra, hogy minden baba egyéniség, tehát pl. ne vegyünk minden ötletet kőbe vésett szabálynak, sem nem haragítasz magadra anyukákat, akiknek ‘maga­sabbak az elvárásai’ akár magával, akár a babával szemben, sem nem festesz egy lehetet­­lenül idillikus álom­világot erről az egész babás életről, amiről csak később derül ki, hogy azért nem minden púderillatú…” – Ági

Átaludt éjszakák - Bankkártyás fizetés
© Harmonia Co.